Teknoloji ve bilişim alanında yaşanan hızlı gelişmeler sanayi üretimi ve gelişimi alanında önemli değişikliklere neden olmuştur. Endüstriyel ihtiyaçların değişmesi ve teknolojik imkanların artmasıyla hizmete özel planlanan ve inşa edilen yapılar ortaya çıkmıştır.
Kritik tesis olarak sayıları her geçen gün artan bu yapılar, yüksek güvenlik gerektiren stratejik tesisler olarak ülke ve şirketlerin güvenliğinin sürdürülebilir olması açısından kilit öneme sahiptir. Üretim tesisleri, havaalanları, askeri tesisler, büyük ölçekli ticari kurumlar, devlet daireleri ve veri merkezleri gibi binalar kritik tesis kategorisinde yer alır. Her biri farklı ihtiyaç ve amaca hizmet eden kritik tesislerde, güvenlik ihlallerine karşı mühendislik yetenekleri ve yeni nesil teknolojilerden faydalanılır. Bu noktada dijitalleşme tesisin varlığı için yüksek öneme sahiptir.
Çağdaş yaşam ve ekonomik koşullara uyum sağlamak için 7/24 kesintisiz çalışması gereken kritik tesisler dijitalleşerek, operasyonel mükemmelliğe ulaşabilir. Otomatica, kritik tesislerin uçtan uca dijitalleştirilmesine odaklanan çözümleriyle tüm sektörlerde ürün ve hizmet zincirlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlar. Kritik tesislerdeki operasyonları daha sürdürülebilir, daha verimli ve daha etkin hale getirir.
Bilgi teknolojilerine bağımlı hale gelen tesislerin; barındırdıkları hizmetlere yönelik yüksek iş sürekliği, yüksek performans, yüksek güvenirlikli ve yüksek verimlilikle altyapı sağlamaları bu hizmetlerin sektörlerinde sürdürülebilirliği açısından büyük önem arz etmektedir.
Otomatica profesyonelleri olarak, kritik tesislerin uçtan uca dijitalleştirilmesine odaklanarak tüm sektörlerdeki altyapıların barındırdıkları ürün ve hizmet zincirlerinin sürdürülebilirliğini garanti altına almalarına destek olmaktayız. Kritik tesisleri işleten personel de dahil olacak şekilde tesis varlık ve kaynaklarının elverişli kullanılmasını ve bundan yüksek performans sağlanmasını amaçlıyoruz.
Kritik tesisleri işleten personel de dahil tesisin tüm varlığını daha verimli hale getirebilir, kaynak kullanımını düşürerek minimize edebilir ve tasarruf miktarını arttırarak gelir maksimizasyonu sağlar. Kritik tesis altyapıları dinamik blok, dağıtım ve proses-enstrümantasyon diyagramlarıyla başlar ve sistemlerin detayındaki dijital ikiz canlandırmaları, karar destek sistemleri, çeşitli yönetim ve tanılama ekranları, vaka-alarm yönetim sistemleri, sürdürülebilir işletme ilkelerine bağlı süreç yönetimi ve kurumsal yönetim sistemleriyle entegrasyon oluşturularak, tesis veriye dayalı yönetime hazır hale getirilir.
Kritik tesis dijitalizasyon faaliyetlerini 3 ana başlık altında gerçekleştiren Otomatica, akıllı yapıların sürdürülebilirliği için ileri teknolojileri bir arada kullanarak, sinerjiyi ortaya çıkaran anahtar bir çözüm olmayı başarmıştır.