Ülke veya coğrafi olarak aynı bölgede faaliyet gösteren ve çoklu veri merkezi ve iletişim merkezlerine sahip iletişim operatörleri bölgesel yapılanma ile işletme kaynaklarını optimize etmek amacını gütmektedir. Gün içinde ulaşılabilir merkezlere paylaşımlı işletme kaynağı kullanmak riski arttırma eğilimindedir. Riski kontrol altına almak ve gerekli işletme kaynağını en optimum şekilde yönetmek için VM Merkezi Yönetim Sistemi en uygun çözüm sunmaktadır.
İş sürekliliğini riske atmadan işletme kaynağını en optimum şekilde kullanmak için tek merkezden tüm ülke veya bölgeye yayılmış veri merkezi ve santral merkezlerinin kapasite, vaka, arıza ve işletme performansı izlenmesi ve ilgili bölgedeki işletme personelinin önleyici aktiviteleri koordine edilmesi VM Merkezi Yönetim Sistemi ile gerçekleştirilebilir.
Dağılmış bölge veri merkezi ve iletişim merkezlerinin mevcut yönetim ve izleme sistemleri kullanılarak ve yeterli altyapı sağlanmayan merkezlerde ilave ve güncellemeler yapılarak toplanan veriler bir merkezde toplanmaktadır. Veriler ham ya da gerekli bilgi seviyelerine çıkartılarak kurumsal veri tabanı ve bilgi uygulamalarına uyarlanmaktadır.
Bütünsel olarak bölgeye dağılmış merkezlerde;
gibi bilgi, analiz, karşılaştırma, risk yönetimi yapılarak kritik tesislerin bütünsel dijitalleştirilmesi ve süreçlere göre dijitalizasyonu yapılır. Merkezi olarak yapılan yönetim kurum müşterilerinin yüksek iş sürekliği ile hizmetleri sağlanırken kurum işletme maliyetleri optimum seviyede tutulabilir.