Barındırma Sahaları Altyapı Yönetimi

Barındırma Sahaları
Altyapı Yönetimi

Kuruluşların kendi yönettikleri veri merkezi tesis ve altyapı işletmelerinin yanında veri merkezi hizmetini dış kaynak tarafından tamamen ya da kısmen sağlanması da mümkündür. Veri Merkezi Hizmetleri sunan şirketlerin farklı servisleri ile çözüm sağlanabilir. Fiziksel BT cihazların barındırılmasından başlayarak çevik ve esnek yapılar için bulut servisleri, bölgesel ya da global sınır bilişim ihtiyaçları için farklı şehirlerde farklı alanlarda bütünleşik bulut alan hizmetleri gibi çözümler mevcuttur.

Son kullanıcı için birden fazla lokasyondan ihtiyaca ve uygulamaya uygun veri merkezi hizmetlerinin alınması söz konusu olduğunda bilgi teknolojileri üzerinden sağladığı üretim ve/veya hizmet değer zincirinin yönetimi daha karışık hale gelmektedir. Merkezi veri merkezi üzerinden yapılan operasyon ile sağlanan temel iş sürekliliği, performans ve güvenirlik yalın yönetilebilir halde iken dağılmış veri merkezi yapısında her lokasyondaki ilişkili altyapı ve bu altyapıların sağladığı iş sürekliliği, performans ve güvenirlik seviyelerini izlemek bütünsellik açısından eksik kalmaktadır.

Sanallaştırma, kümeleme  veya bulut yapılandırması gibi yönetim teknolojileri; esnek, verimli ve yönetilebilir şekilde donanımların kullanımına olanak verirken, iş sürekliliği konusunda da bir ölçüde önlem alan ve tehdit oluşan durumlarda riski azaltan imkanlar sunar. Bu risk azaltıcı önlemlerin zamanında alınması için dağınık veri merkezlerinde farklı kabin gruplarındaki donanımların güç ve ortam kararlılığının izlenmesi ve uygulamalara etkileri bazında analiz edilmesi gerekir. Böylece bu tür risklerden kaçınmak için lokasyon altyapılarında oluşan güç, soğutma ya da çevresel risklere göre dağınık BT kaynaklarının yapılandırılması sağlanır. Riskin yüksek olduğu yerlerdeki kaynakların az kullanılıp uygulama kaynak kapasitesinin risksiz lokasyonlardan sağlanması ile yüksek iş sürekliliği hem uygulama hem de işletme açısından garanti altına alınır.

Sanal yapılarda kapasitenin yönetimi de dinamik değişimler nedeni ile dikkatli yapılmalıdır. Zaman veya yedeklilik ile değişen altyapı sınırlı kapasitesinin kullanımı geçmiş bilgi ve gelecekteki büyümeye göre planlanmalıdır.

Yapılan araştırmalara göre son kullanıcıların dış kaynak kullanımında tereddüt ettikleri en önemli kriter veri merkezi hizmetleri aldıkları şirketlere verilen sorumluk konusunda olmaktadır. Dış kaynak kullanılan altyapının sürdürülebilir işletme sorumluluğunu alma yetkinliği konusundaki bu endişe, ancak müşteri olan kuruluşun bu lokasyonlardaki altyapıları tek platform üzerinden izlemesi ve oluşan riskler konusunda bilgilendirilmesi ile ortadan kalkmaktadır.

Otomatica, çoklu lokasyona dağılmış veri merkezi altyapılarını merkezi olarak izlenebilirliği ve risk yönetimi yapılabilmesi konusunda çözüm oluşturur ve her dış kaynak lokasyonunu kurumsal kapsamda yönetim olanağını sağlar.

https://otomatica.com/wp-content/uploads/2021/11/otomatica-footer.png
Türkiye Ofisi

Esentepe Mah. Anadolu Cad. No: 14 Kat:12 D: 49, 34870        Yasa Kule Kartal/İstanbul/Türkiye

info@otomatica.com

+90 216 514 63 66

Dubai Ofisi

Platinum Tower, Office 802-05 Jumeirah Lakes Towers, Cluster I Dubai / United Arab Emirates

info@otomatica.com

Kıbrıs Ofisi

83 Okullar Yolu, Küçük Kaymaklı

Lefkoşa / KKTC – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

info@otomatica.com

+392 444 85 85

Otomatica . Bütün hakları saklıdır.