CFM – Kritik Tesis Yönetim Platformu

CFM - Kritik Tesis
Yönetim Platformu

Kritik Tesis Sürdürülebilir İşletmesi, kişilerden bağımsız, kendini sürekli geliştiren ve proaktif faaliyetlerle risk yönetimi temelli işletme modelidir. Bu model, tesis ömrü boyunca değişen ekip üyeleri, dahili ve harici şartlar, eskiyen envanter, farklılaşan dış kaynak gibi değişkenlerden bağımsız her yıl artan iş sürekliliği, verimlilik ve performans talebine karşılık veren işletme kültürünü oluşturmaya dayanır.

Veri Merkezleri başta olmak üzere geleneksel kritik tesis işletme kültürü; hangi aktivitenin hangi sonuçları çıkartması gerekliliği hedeflenmeden bir aktiviteler rutinin tekrarlanması ve planlı risk yönetim tekniklerinden uzak sıkıntılı durumu bir sistem ile ilişkilendirmeye dayalı yapıdadır. İnsan kaynağı başta olmak üzere kaynak kullanımının, riski ne kadar azaltacağı konusunda bir fikir oluşturulmaz. Şans faktörü, deneme yanılma (ya da hiç deneme daha iyi) stratejisi söz konusudur. İşletme tarzı, genelde bir zamanlar çalışmış deneyimli olan bir kişinin nesilden nesile (kulaktan kulağa) ulaştırdığı kural zinciri ile oluşur ve zamanla mevcut personelin kişisel tercihlerine göre şekillenir.

İstatistikler, veri merkezi kritik tesislerinde temel kesinti (kaynak)  nedeninin elektro-mekanik arızalar değil, işletme sırasında oluşan “insan hataları” olduğunu göstermektedir. Uptime Institute 2021 araştırmasında bu kuramı daha net ortaya koymak üzere katılanlara sorduğu “En son yaşadığınız önemli kesinti vakası daha iyi yönetim, süreç ve yapılandırma ile önlenebilir miydi? sorusuna karşı %76 -%79 “evet, önlenebilir” olarak beyanatta bulunulmuştur. Bu nedenle kritik tesislerde sadece elektro-mekanik ve BT cihazlarını izlemek ve cihaz bazlı yönetimler yüksek iş sürekliliği için yeterli değildir. İşletme personelinin de davranışsal parametrelerini izlemek ve servis bazında yönetimlerin yapılması zorunludur.

CFM (Critical Facility Management) Kritik Tesis Yönetim Yazılımı veri merkezleri başta olmak üzere kritik tesis işletme ekibinin çalışma ve davranış biçimlerini belirleyen Uptime Institute ve ITIL standartlarına uygun şekilde 15 farklı yönetimi butik şekilde etkileşimli olarak sağlayan yazılım çözümünü ortaya koymaktır.

Bunun yanında yazılım, elektro-mekanik sistemlerin topolojik bağlılıkları, kapasite yeterlilik ve yedeklilik kriterlerine göre oluşturulacak risk analizleri ve karar destek sistem özellikleri ile kişiden bağımsız işletme kültürünün oluşmasında ve sürdürülebilir kılınmasında değer sumaktadır.

https://otomatica.com/wp-content/uploads/2021/11/otomatica-footer.png
Türkiye Ofisi

Esentepe Mah. Anadolu Cad. No: 14 Kat:12 D: 49, 34870        Yasa Kule Kartal/İstanbul/Türkiye

info@otomatica.com

+90 216 514 63 66

Dubai Ofisi

Platinum Tower, Office 802-05 Jumeirah Lakes Towers, Cluster I Dubai / United Arab Emirates

info@otomatica.com

Kıbrıs Ofisi

83 Okullar Yolu, Küçük Kaymaklı

Lefkoşa / KKTC – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

info@otomatica.com

+392 444 85 85

Otomatica . Bütün hakları saklıdır.