Veri Merkezi
Alarm Yönetim Sistemi

Günümüzde yaşanan teknolojik ilerlemeler birçok alanda dönüşümü beraberinde getirmiştir. İş yerleri ve evlerin yanı sıra tüm ortamlarda yüksek seviyede güvenlik sağlayan alarm sistemleri de kullanıldığı ortama göre farklılaşan çözümlerden biridir.

Yüksek güvenlik ihtiyaçlarıyla bilinen veri merkezleri içinse alarm yönetimi en önemli ve öncelikli konulardan biridir. Alarm sistemleri; veri merkezi özelinde tesisin elektriksel, mekanik ve elektromekanik altyapılarını doğrudan ya da dolaylı bir şekilde etkiler ve olayların seviyelendirilmesiyle, çeşitli bildirim yöntemleri (sesli, e-mail, sms vb.) kullanır. Bu bildirimleri yönetici veya işletme vardiya personeline bildirir ve raporlanmasını sağlar. Tüm bu kurallar bütününe de alarm yönetimi denir.

Otomatica Alarm Yönetim Sistemi, veri merkezlerinde konfigürasyon yönetimi, kısa süreli sapma (incident) saptanması, saha aktivitelerinde risk yönetimi, kişiden bağımsız durum değerlendirme ve yükselen işletme performansını sağlayarak ihtiyaç duyulan yüksek güvenlik çözümünü sunar.

ISA-18.2 Alarm Yaşam Döngüsü

Otomatica ISA-18.2 standardına uygun olarak işletme personelinin en etkin davranış performansını garanti altına alacak şekilde oluşturur. ISA-18.2 10 aşamadan oluşan bir yaşam döngüsü yapısıyla yazılmıştır (bkz. Şekil ).

Bunlar:

Alarm Felsefesi: Alarm sisteminin amaçları ve bu hedefleri karşılamak için iş süreçlerini ortaya koyar.

Tanımlama: Hangi alarmların gerekli olduğuna dair saptama yapar.

Rasyonalizasyon: Bir alarmın sağlanması işlemi olarak; öncelik belirleme, sınıflandırma, ayar belirleme ve dokümantasyon görevleri de dahil olmak üzere alarm felsefesinde belirtilen istekleri karşılaması işlemidir.

Detaylı Tasarım: Alarmın yönlerini rasyonalizasyonda ve felsefede belirlenen gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama sürecinde bazı insan-makine ara yüzü (HMI) tanım kararlarını içerir ve hem özel hem de gelişmiş tekniklerin kullanımını sağlar.

Uygulama: Alarm tasarımını operasyonel statüye getirir. Uygulama süreci devreye alma, test etme ve eğitim faaliyetlerini içerir.

Operasyon: Alarm çalıştığı aşamadır. İhtiyaç durumunda tazeleme eğitimini de içerir.

Bakım: Test veya onarım faaliyetleri nedeniyle alarm çalışmadığı durumlarda, sistemin davranışına karar verilir.

İzleme ve Değerlendirme: Alarm sisteminin performansı sürekli olarak izlenir ve alarm felsefesindeki hedeflere karşı rapor edilir.

Değişiklik Yönetimi: Alarm sistemindeki değişiklikler tanımlanmış bir süreç ile yönetilir.

Denetim: Alarm sisteminin bütünlüğünü ve alarm yönetiminin iş süreçlerini korumak için periyodik incelemeler yapılır.

https://otomatica.com/wp-content/uploads/2021/11/otomatica-footer.png
Türkiye Ofisi

Esentepe Mah. Anadolu Cad. No: 14 Kat:12 D: 49, 34870        Yasa Kule Kartal/İstanbul/Türkiye

info@otomatica.com

+90 216 514 63 66

Dubai Ofisi

Platinum Tower, Office 802-05 Jumeirah Lakes Towers, Cluster I Dubai / United Arab Emirates

info@otomatica.com

Kıbrıs Ofisi

83 Okullar Yolu, Küçük Kaymaklı

Lefkoşa / KKTC – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

info@otomatica.com

+392 444 85 85

Otomatica . Bütün hakları saklıdır.