Bütünleştirilmiş Altyapı Yönetim Sistemi” sahadaki en uç basit bir sensörden en karmaşık sisteme kadar farklı protokollerden aldığı verilerle, bütünsel bir kontrol ve uçtan uca yönetimi sağlayan bilgi havuzunu oluşturmasıyla ortaya çıkmıştır. Bu çalışma prensibi BMS, EMS, SCADA, DCIM, MMS ve İş Emri Yönetimi gibi sistemlerinin üzerinde çatı oluşturarak, gelen verilerin ortak kullanımını ve bilgiye dönüştürülmesini sağlar. Alınan verilerin işlenerek yönetsel bilgi sağlaması sunucu ve depolama ünitelerinde kritik tesisin beynini, yazılım ve uygulamalar ise zekasını oluşturur.
Sensörler ve onlardan gelen verilerin toplandığı PLC panelleri, beyne giden sinir sistemine benzer bir iletişim ağı üzerinden sunucuları besler. Bu ağ, ağın verilerle beslediği sunucular ve üzerindeki yazılım ve uygulamaları; kritik tesislerin yüksek iş sürekliliği, performans ve sürdürülebilir işletmesi için çok önemlidir. Bu nedenle sensörden yazılıma kadar giden katmanlar yedekli ve arıza toleransına göre yapılandırılır.
Otomatica birbirinden farklı teknolojilere sahip üreticilerle yaptığı iş ortaklıkları ve kendi yarattığı özel ara katman yazılımlarıyla son kullanıcının ihtiyaçlarına uygun en işlevsel çözümü oluşturur. Müşterilerinin elektrik, mekanik ve IT altyapılarına özel otomasyon çözümleri üretir. Yaptığı tasarımlarla, tesis yöneticilerinin ve bina sahiplerinin tüm altyapıyı verimli ve optimum seviyede kontrol etmesini, bütünleşmiş bir şekilde yönetmesini sağlar.
Kaynak ve enerji verimliliğiyle “Bina Kontrolü” sağlayan Otomatica’nın çözümleri arasında HVAC (Isıtma, Havalandırma, İklimlendirme) otomasyonu, aydınlatma otomasyonu, enerji otomasyonu ve tüketim yönetimi (Su, Doğalgaz, Yakıt, Elektrik) yer alır. Entegre bina yönetimi çatısı altında kontrolü yapılan sistemlere güvenlik yönetim sistemleri, yangın algılama, kartlı geçiş, CCTV, asansör otomasyonu, IT cihazlarının izlemleri, yakıt/jeneratör otomasyonu ve tesis yönetim yazılımları da eklenir.
Otomatica Yardım Masası Ekibi, kurulumu yapılan entegre bina yönetim sistemlerini 7/24 bulut üzerinden izler ve yönetir. Sunduğu Açık Protokol Yönetimi SNMP, BACnet, Modbus, SQL, HTTP, MQTT, DNP3, OPC, SSH ve diğerleri gibi entegrasyonların yanı sıra endüstri standardında tanımlı diğer açık protokol entegrasyonlarını destekler. Ayrıca Otomatica BMS sistemlerinin IT ve tesis yönetimi yazılımlarıyla bütünleşmiş çalışabilmesi için müşteriye özel web servis ve ara yüzü geliştirir.
Otomatica deneyimli kadrosu; bir tesisin altyapı yönetim sistemi oluşturmadan önce elektrik, mekanik, DCIM, zayıf akım ve güvenlik sistemlerinin topolojilerini, çalışma senaryolarını, mevsimsel mod değişimlerini ve verimli işletme önlem ve yapılarını inceler. Projelendirme bilir kişileri ve ürün sağlayıcı teknik personeli ile uygulamadaki riskleri ve mevcut iyileştirme potansiyellerini paylaşarak tesis bütünsel altyapısının uyumluluğunu ve uçtan uca optimum şekilde yönetilebilirliğini garanti altına alacak çözümleri oluşturur.
Yakıt sistemleri, şebeke-jeneratör geçişleri, soğutma gruplu dağınık sistemleri, havalandırma dağınık sistemleri, mevsimsel mod değişimleri, farklı yedeklilik manevraları gerektiren senaryolarında acil durum senaryoları da dahil edilerek yazılır ve kontrol algoritması oluşturulur. Böylece Otomatica tarafından farklı sistemleri, bütünsel kararlılıkla kontrol eden kavramsal altyapı ortaya konur.